Saariselkä on maastopyöräilijän paratiisi. Toinen toistaan hienommat polut risteilevät Saariselän alueen metsissä ja tuntureilla muodostaen satojen kilometrien mittaisen polkuverkoston. Saariselältä löytyy polkua jokaiseen makuun – on vauhdikkaita laskuja ja pitkiä nousuja, löytyy kivikkoa ja juurakkoa ja vastapainoksi löytyy myös mutkittelevia hiekkateitä. Maisemat ovat erämaisen hienot.

Kartan tai GPS:n avulla pääsee alkuun, mutta jos haluat löytää helposti alueen hienoimmat polut, kannattaa lähteä mukaan opastetulle retkelle!


Saariselän kierros

opastettu maastopyöräilyretki Saariselän lähipoluille

Saariselän kierroksella pääset tutustumaan Saariselän lähialueen polkuihin. Toiveidesi mukaan voimme suunnata joko tuntureille tai tasaisemmille metsämaille. Retkellä edetään ryhmän tason mukaan, ja tarvittaessa reittiä voidaan muuttaa kesken matkan.

Retki sopii kaiken tasoisille pyöräilijöille. Talviaikaan retki toteutetaan läskipyörällä, ja retkellä tutustutaan Saariselän lähialueen talvipolkuihin.

Hinta:

  • 50€/hlö ilman välineitä tai 70€/hlö sisältäen vuokrapyörän

This slideshow requires JavaScript.

Varaa retkesi netissä

Maastopyöräilyretki Urho Kekkosen kansallispuistoon

Läskipyöräilyretki Saariselän tuntureille (talvi)


Kahvittelemaan Kulmakuruun

maastopyöräilyretki Hammastunturin erämaahan

Kulmakurun kierros on yksi Saariselän “must do” maastopyöräilyreittejä. Reittiä ei ole merkitty maastoon, joten opastetulla retkellämme pääset tutustumaan Hammastunturin erämaan polkuihin ilman stressiä reitinvalinnoista.

Matkan varrella ylitetään Tolosjoki kahlaamalla, kiikutaan kolmen kilometrin nousu ylös Kulmakuruun ja kurvaillaan huikeilla single-trackeillä.

Retken osallistujilla olisi hyvä olla jonkin verran aiempaa maastopyöräilykokemusta ja hyvä peruskunto. Matkan varrella pysähdytään kahvittelemaan säästä riippuen joko ylös Kulmakuruun tai Harriojan tulipaikalle.

Pituus:

  • noin 30km
  • 3-4 tuntia

Hinta:

  • 80€/hlö ilman pyörää tai 100€ sisältäen vuokrapyörän
  • hinta sisältää taukoeväät matkan varrella

This slideshow requires JavaScript.

Varaa retkesi netissä

Kahvinkeittoon Kulmakuruun


Makkaranpaistoon Rautulammelle

maastopyöräilyretki Urho Kekkosen kansallispuistoon

Kirkasvetinen Rautulampi on yksi Urho Kekkosen kansallispuiston perusosan helmistä. Kauniin maisemansa lisäksi se on tunnettu timanttisista single-trackeistään. Tämä reitti ei ole helppo eikä sovellu täysin aloittelijoille.

Harrastaneelle maastopyöräilijälle tämä retki tarjoaa kilometritolkulla flow-polkuja, pitkiä nousuja, mielettömiä laskuja ja Suomen hienoimpia maisemia.

Pituus:

  • 40-50km
  • 5-6 tuntia

Hinta:

  • 130€/hlö ilman pyörää tai 150€/hlö sisältäen vuokrapyörän
  • hinta sisältää retkilounaan nuotiolla

This slideshow requires JavaScript.

Varaa retkesi netissä

Makkaranpaistoon Rautulammelle


Iisakkipäälle yötöntä yötä ihailemaan

Yöttömän yön pyöräretkellä pääset nauttimaan maastopyöräilystä keskiyön auringon valossa. Yöttömän yön taika ja Saariselän polut ovat lyömätön yhdistelmä! Lähdemme retkelle klo 21 ja palaamme takaisin noin klo 23.

Pysähdymme retken aikana tunturin huipulle juomaan lasilliset kuohuvaa juomaa ja  ihailemaan yöttömän yön valaisemaa maisemaa.

Hinta:

  • 60€/hlö ilman pyörää tai 80€/hlö sisältäen vuokrapyörän

yötönyö

Varaa retkesi netissä

Yöttömän yön maastopyöräilyretki


Lähetä varauskysely