Kohti kesää

Uusi vuosi tekee tuloaan

Joulu tuli ja meni, ja pian uusi vuosi tekee tuloaan. Vaikka meillä täällä Saariselällä on vielä talvi parhaimmillaan ja paras hiihtosesonkikin on vielä edessä päin, on aika kääntää katseita jo hieman tulevaa kesää kohti. Vaikka Saariselkä on tunnettu juuri pitkästä ja lumisesta talvestaan ja talven aktiviteeteista, on Saariselällä paljon tarjottavaa myös kesäaikaan.

Maastopyöräily on Saariselän kesän helmi

Saariselkä tarjoaa erinomaiset puitteet maastopyöräilyyn. Vaikka toistaiseksi alueelle ei ole merkitty harrastajan kannalta riittävän tasokkaita maastopyöräilyreittejä, Saariselän tuntureilla on satoja kilometrejä hienoja polkuja. Reittien taso vaihtelee vaativasta ja teknisestä polusta leveisiin latupohjiin. Samalla pyöräilijä voi valita haluaako ajaa avotunturissa ja kiikkua pitkiä nousuja, vai nautiskella tasaisemmilla poluilla avarissa mäntymetsissä.

Yöttömän yön auringon valossa

Saariselän korkeudella yötön yö kestää noin kaksi kuukautta, mikä tarkoittaa sitä, että aurinko ei laske kesä-heinäkuussa ollenkaan horisontin alapuolelle. Maastopyöräilykin onnistuu kesällä vuorokauden ajasta riippumatta valoisassa. Pyöräilyretki keskiyön auringon alla onkin unohtumaton kokemus! Öisessä ja aurinkoisessa metsässä on vain jotain taikaa!

Opaspaveluita kaiken tasoisille pyöräilijöille

Saariselkä Training tarjoaa maastopyöräilyoppaan palveluita kaiken tasoisille pyöräilijöille! Ainutlaatuisen paikallistuntemuksen omaava opas osaa viedä meistä jokaisen juuri sellaisille poluille, mitä etsimmekin. Aloittelijalle sopivia helppoja polkuja ja latupohjia on runsaasti Saariselän ympäristössä. Kokeneemmille pyöräilijöille alueelta löytyy pitkiä nousuja, vauhdikkaita laskuja ja teknisesti haastavampia pätkiä. Matkalla edetään ryhmän tason ja toivomusten mukaan, ja välillä pysähdytään evästauolle johonkin kahvilaan tai keitetään kahvit nuotiolla.

Tervetuloa tunturiin!

reima

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com